The Real Story Team

Έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότερες φωτογραφίες γάμων μοιάζουν σα να βγήκαν από το ίδιο μοντέλο, σαν αντιγραφή η μία της άλλης; Ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί οι φωτογράφοι προσπαθούν να ακολουθήσουν στυλ ή κανόνες που αρέσουν στους ίδιους ή στο ζευγάρι σχετικά με τις λήψεις, το φωτισμό, το κάδρο, τη σύνθεση, με αποτέλεσμα να ξεχνούν πως πρέπει να πουν μια ιστορία..

Το πιο σημαντικό από όλα για εμάς είναι το storytelling. Όταν κάποιος ανοίξει ένα άλμπουμ μετά από 10 ή 20 χρόνια τι θα θέλει να δει; Μια όμορφη φωτογραφία, μια εξαιρετική φωτογραφία δεν αρκούν για να προκαλέσουν συγκίνηση, να ξυπνήσουν αναμνήσεις. Πώς θα ξαναζήσει τις εικόνες και τα συναισθήματα που είχε όποιος βρισκόταν εκεί; Στην προετοιμασία, στο μυστήριο, στο γλέντι.. Το άγχος, η βιασύνη, η χαρά, το γέλιο των φίλων, το βλέμμα της μητέρας, ακόμα και τα αντικείμενα του σπιτιού.

Εμείς, η ομάδα του The Real Story, δε διαλέξαμε τυχαία αυτό το όνομα. Συνδυάζουμε την καλλιτεχνική φωτογραφία με τον documentary τρόπο αποτύπωσης. Θέλουμε όταν περάσουν τα χρόνια, σε στιγμές νοσταλγίας, ακόμη και σε στιγμές που μπορεί να έχετε ανάγκη να ξεφύγετε, να χαρείτε, να δακρύσετε, να έχετε ένα μικρό καταφύγιο όπου οι αληθινές στιγμές εκείνης της μέρας θα σας περιμένουν, ζωντανές και αληθινές για πάντα.

Αλέξανδρος Αραπέτσικας
Αλέξανδρος Αραπέτσικας

Ο Αλέξανδρος Αραπέτσικας ασχολείται 11 χρόνια με τη φωτογραφία. Οι σπουδές του στην επικοινωνία αλλά και στις επιστήμες της Ιστορίας και της Ανθρωπολογίας τον βοήθησαν όχι μόνο να διαβάζει ιστορίες, ανθρώπους και συναισθήματα, αλλά μέσω του φωτογραφικού φακού να τα αποτυπώνει, να τα συνθέτει, να τα δημιουργεί.

Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και πολλές φωτογραφίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (Τα Νέα, Το Βήμα) ενώ η Ναυτεμπορική τον έχει τιμήσει τρεις φορές δημοσιεύοντας φωτογραφίες του στη στήλη “Η φωτογραφία της ημέρας”.

Ασχολείται τα τελευταία δύο χρόνια με τη φωτογραφία γάμου και βάπτισης προωθώντας ένα στυλ που αναγνωρίζεται διεθνώς ως documentary photography. Είναι ο τρόπος να πεις μια ιστορία, έτσι όπως την έζησαν οι πρωταγωνιστές και οι παρευρισκόμενοι. Αποτυπώνοντας αυθόρμητα τα συναισθήματα και τις στιγμές, με σκοπό να τα ξαναζείς κάθε φορά το ίδιο έντονα και αληθινά όπως τη στιγμή που συνέβησαν.

Γεωργία Κολλιαλή
Γεωργία Κολλιαλή

Η Γεωργία Κολλιαλή σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προερχόμενη από οικογένεια νομικών και καλλιτεχνών, η αγάπη της για τη φωτογραφία ήρθε ανεπαίσθητα από την εποχή του φιλμ όπου σαν παιδί έπαιζε με τις φωτογραφικές μηχανές που έχει στη συλλογή της η οικογένεια.

Οι άνθρωποι και η προσωπικότητά τους είναι η εμμονή της. Η φωτογραφία δρόμου η μεγάλη της αγάπη.

Μέντορες και δάσκαλοι της στη φωτογραφία αποτέλεσαν  και αποτελούν οι : Μόνικα Κρητικού, Χρήστος Τόλης και Κοσμάς Κουμιανός.

Μια φωτογραφία της διακρίθηκε από το περιοδικό «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» στη κατηγορία της φωτογραφίας δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε 7 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, μία εκ των οποίων στο Κρατικό Μουσείο Φωτογραφίας της Ρωσίας με θέμα «Ορθοδοξία Ελλάδα-Ρωσία». Η τελευταία της δουλειά ήταν  μια ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Wallstories», η οποία έλαβε χώρα στο καφέ Montalbano στο κέντρο της Αθήνας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Αρχή της και όπως συνηθίζει να λέει, «είναι πολύ καλό να βγάζεις φοβερές και τρομερές φωτογραφίες, αλλά πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός. Με τους ανθρώπους, με τη φύση, με τη ζωή γενικότερα.»

Δημήτρης Ρούσσης
Δημήτρης Ρούσσης

Ο Δημήτρης Ρούσσης γεννήθηκε στα Μέγαρα και σπούδασε Συνθέτης. Από το 1994 ξεκίνησε ερασιτεχνικά με την ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο όπου λίγα χρόνια αργότερα έγινε το 2ο επάγγελμά του.

Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται και ως επαγγελματίας φωτογράφος και εικονολήπτης. Από το 2000 παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια, εργαστήρια, webminars, φωτογραφίας και εικονοληψίας που καλύπτουν από τις παλιές εποχές του φιλμ – βιντεοκασέτας έως και σήμερα στην ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο.

Γνώστης εμφάνισης και εκτύπωσης φιλμ (με χημικά), αφού εργάστηκε για περισσότερο από 10 χρόνια στο αντικείμενο, σε φωτογραφείο. Ως φωτογράφος – εικονολήπτης έχει εργαστεί σε 100δες καλύψεις Μυστηρίων, συνεδριάσεων, ρεπορτάζ, studio κ.α. Συμμετέχει στην ομάδα του The Real Story προσθέτοντας τη δική του καλλιτεχνική πινελιά στο έργο της ομάδας.

Γιώργος Παπανίκος
Γιώργος Παπανίκος

Ο Αλέξανδρος Αραπέτσικας ασχολείται 11 χρόνια με τη φωτογραφία. Οι σπουδές του στην επικοινωνία αλλά και στις επιστήμες της Ιστορίας και της Ανθρωπολογίας τον βοήθησαν όχι μόνο να διαβάζει ιστορίες, ανθρώπους και συναισθήματα, αλλά μέσω του φωτογραφικού φακού να τα αποτυπώνει, να τα συνθέτει, να τα δημιουργεί.

Είναι μέλος του Top 10 των Video Editors, στη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα freelancing παγκοσμίως και συνεργάζεται με διαφημιστικές και  εταιρείες παραγωγής, στις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Γαλλία.

Μεγάλο του πάθος είναι τα Travel Videos και τα Timelapses, όπου και πειραματίζεται σε διάφορα βιντεακά επίπεδα, αναλύοντας την απεικόνιση των κινούμενων εικόνων από πολλές και διαφορετικές σκοπιές και συνθέσεις.

Πιστεύει στη φιλμική (cinematic) αποτύπωση των σημαντικότερων στιγμών ενός γάμου η μιας βάφτισης και δίνει έμφαση στο storytelling  αυτό καθεαυτό.